ENDELIG! Sådan begynder Formel 1-sæsonen

Formel 1 i København

Formel 1-sæsonen 2020 begynder uden tilskurere. 

Mandag formiddag brugte Formel 1-ledelsen på at komme med dårligt nyt. Frankrigs Grand Prix på Paul Ricard-banen er aflyst. Men ikke alt er skidt.

For i samme pressemeddelelse, som man brugte til at offentliggøre den franske aflysning, fortalte Formel-ledelsen om, hvordan man vil begynde sæsonen. Corona-virus eller ej.

Planen er, at sæsonens første løb skal køres i Østrig 5. juli. Men det bliver uden tilskurere, herefter følger det britiske grand prix på Silverstone. Også unden tilskuere.


Monacos grand prix er også blandt de aflyste løb, mens man stadig arbejder på at finde nye datoer til det spanske og hollandske løb.

LÆS OGSÅ: Husker du Bjørns Peugeot 206 – Mørkets fyrste!

Belgiens grand prix på legendariske Spa Francorchamps er dog også i fare, hvis ikke man finder en anden dag end den oprindelige – nemlig 30. august. De belgiske myndigheder tillader nemlig ikke større forsamlinger på den dato, skriver Ekstra Bladet i dag.

At Formel 1-feltet skal til Asien i september og oktober, rykkes der foreløbig ikke ved. Mens man fortsætter mod nord-og sydamerika i oktober og november.

Sæsonens sidste løb køres lige efter i hinanden over to weekender i december i henholdsvis Bahrain og Abu Dhabi, oplyser Formel 1-organisationen i pressemeddelsen.

– Vi forventer, at de første løb vil være uden tilskuere. Men vi håber, at fansene vil være en del af de næste løb i kalenderen, siger den administerende direktør for Formula One Group Chase Carey.

Samtidig forventer Formel 1-ledelsen på nuværende tidspunkt stadig, at feltet kan nå at køre mellem 15 og 18 løb, inden den allerede noget amputeret sæsonen er forbi.

 


Reklame: