En fotofælde har skovlet 8,8 millioner kr. ind i fartbøder


Kameraet er intet andet end en pengemaskine, som tager fra folk der i forvejen har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, lyder kritikken.

Det er ikke kun i Danmark at bilisterne skal flås i trafikken. I den engelske hovedstad London har ét enkelt kamera sørge for at skovle hele 1 million pund – svarende til 8,8 millioner kr. – i statskassen.

Kameraet er, siger myndighederne, sat op for at holde bilerne fra beboet område som i forvejen har ganske lidt trafik. Kameraet er placeret i det nordlige London, men det på en måde som ikke ret mange bilister er tilfredse med.

Blandt andet siger en bilist ifølge The Sun, at kameraet er godt skjult af plantekasser. En aktindsigt har afsløret, at kameraet har indkasseret 1 million pund til den britiske statskasse, siden det blev sat op i 2021. Og det er ikke i orden, mener en konservativ politiker.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
– At indkassere det beløb med bare ét kamera, især midt i en krise med skyhøje leveomkostninger, er virkelig skammeligt. Det handler kun om at få penge op ad lommerne hos folk der i forvejen har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen, siger Rakhia Ismail.

Talsmand afviser: Ingen pengemaskine
En talsmand for de lokale trafikmyndigheder afviser dog, at der er tale om en pengemaskine. I stedet, siger talsmanden, er kameraet sat op for at sikre ‘et grønnere, sikrere og sundere område for alle, hvor det er nemt at komme frem’.

Ses vi til Auto Show?


– Vi arbejder hårdt på at sikre, at skiltning er tilstrækkelig, utvetydig og i overensstemmelse med reglerne, siger talsmanden.

Kameraet er dog ikke ene om at skæppe godt til i statskassen. I det sydlige London kom der eksempelvis 22 millioner pund i ind i bøder fra fotofælder sidste år. Det svarer til små 200 millioner kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk