En af tre overlevende Corvetter fra Fast and Furious har en… VW-motor

I alt blev der bygget 12 Corvette Grand Sport-replikaer til Fast Five - i dag er der tre biler tilbage, og nu skal den ene snart på auktion. 

I alt blev der bygget 12 Corvette Grand Sport-replikaer til Fast Five – i dag er der tre biler tilbage, og nu skal den ene snart på auktion. 

En af de Chevrolet Corvette Grand Sport årgang 1963-replikaer, som blev brugt under optagelserne til Fast Five fra 2011, er på vej på auktion.

Hammeren falder i til januar næste år.

I byggede Mongoose Motorsports 12 replikaer af den specielle Corvette til fillmsettet. At smadre rigtige Grand Sport-biler ville simpelthen være for dyrt. Selv for Fast and Furious.Brugt som stuntbil
Alligevel kostede én af scenerne, som Corvetten var involveret i 25 millioner dollars ud af filmens budget på 125 millioner dollars – læs mere om det her.

Kun tre af Corvetterne overlevede optagedagene, og denne bil er den ene af ​​de to udpegede ‘jump cars’, der blev brugt til nogle nogle af filmens mest dramatiske scener.

Bilen er bygget på et rørramme chassis og selve undervognen er hentet direkte fra en senere Corvette C4. Og den vil være at finde på samme auktion, som den originale Bad Boys-Porsche – nemlig den sorte 964 Turbo.

Har IKKE en stor V8’er
Auktionen begynder 6. januar næste år og løber over ti dage. Præcist hvornår Corvetten fra F&F-universet skal under hammeren i løbet af de dage fremgår dog ikke af annoncen.

Den en af de to resterende Corvette Grand Sport-replikaer blev sat til salg tilbage i marts. Den bil havde en 5,7-liters V8’er. Det har den bil, som skal på auktion til januar, ikke.

Langt fra faktisk. Bilen har i stedet en mere ydmyg Volkswagen-motor, som dog er luftkølet. Og det skal der nok være nogen, som finder interessant. Desværre fremgår det ikke at auktionslisten, hvor meget sådan en sag yder. Men det kan ikke være meget.

Køb den…eller et helt nyt eksemplar
Faktisk har Fast and Furious en svaghed for at ligge luftkølede Volkswagen-motorer i stuntbiler. Det skete også med Paul Walker alias Brian ‘O Conners Nissan R34 Skyline GT-R under optagelserne til én af de helt tidlige film i serien.

Det fremgår heller ikke, hvor meget man forventer, at Corvetten skal koste. Men har man ikke vente så længe, eller er det ikke lige sagen at få en stuntbil hjem i garagen, så har vi faktisk en god nyhed.

I hvert fald hvis man godt kan lide Grand Sportens former. For Mongoose Motorsports bygget faktisk bilen på licens fra General Motors. Sådan en omgang tager amerikanerne 85.000 dollars – godt 560.000 danske kroner – for. Men det er uden motor og gearkasse.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af CorvettenNæste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk