En af 11: Eleanor fra “Gone in 60 seconds” søger ny ejer

Hvor finder du en Mustang, der vil slå dig og ikke en menneskemængde ihjel? Måske i filmens verden. Et stykke Hollywood-historie er til salg – altså i Danmark.

Enhver Boosted-læser har med statsgaranti siddet og gloet brugte biler igennem Den Blå Avis, Bilbasen, Mobile.de etc.

Alt fra gamle wankel-japanere til splinternye power-Audi’er får den sjette bil-sans til at vågne. Klikker du i disse dage ind på Bilbasens Ford-side, kan du falde over noget helt specielt, som sætter den sans i kickdown, og pengepungen på spil.

Eleanor fra actionfilmen Gone in 60 Seconds er nemlig til salg lige nu, i Aarhus. Eller, det vil sige én af 11 officielle filmbiler, der blev bygget specielt til højtstående venner eller medvirkende til filmen, skriver blog.bilbasen.dk

Netop denne bil gik til direktøren for lattergas-firmaet NOS, der ejede den i et godt stykke tid efter dens produktion.

Certificeret skør
Udover de åbenlyse visuelle og mekaniske ændringer på denne Selby GT500R, så får man også en god del mere med i købet: Solskærm i begge sider af bilen er underskrevet af henholdsvis Carroll Shelby og Ray Claridge, som er direktør for firmaet Cinema Vehicle Services.

CVS har leveret mange kendte filmbiler i løbet af årene: Lige fra Fast and Furious til Dukes of Hazzard. Derudover har den naturligvis et medfølgende certifikat af originalitet, som stammer fra CVS selv.

Det betyder noget, når man overvejer de nuværende muligheder for at bygge en rigtig Eleanor. De eneste, der i dag har mulighed for det uden at frygte sagsanlæg, er nemlig et helt andet firma.

Fusion Motor Company har eneret på Eleanor-replikaer i dag. Og det holder de hårdt fast i. Da Carroll Shelby selv forsøgte at genskabe en kopi, blev også han mødt med sagsanlæg.

Let’s talk numbers
Skal du have æren af at blive forsøgt dræbt af selveste Eleanor, så bliver det ikke på kontanthjælp. Selvom bilen naturligvis ikke har fået fastsat en konkret værdi, så har forhandleren udtalt til Bilbasen, at du som minimum skal af med 3 millioner kroner.

Så er gildet også betalt, for bilen har været indregistreret i Danmark siden 2006, og det eneste, man som sådan skal regne oveni er omregistrering og et sæt nummerplader.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af Eleanor.Reklame: