Emile kører Peugeot 206 med turboladet V6’er

Hollandske Emile Mulder kører Peugeot 206 med turboladet V6-motor på 2,9-liter. En bil der foreløbig har 487 hestekræfter.

Hollandske Emile Mulder ejer en meget unik Peugeot 206. Forhjulstrækket og den firecylindrede fabriks-motor er i den grad fortid.

Engang imellem noget dukker der bare noget fedt op. Også i bilernes verden. Især i bilernes verden. I hvert fald når snakken falder på de personer, der har mod på at kaste sig ud i omfattende ombygninger.

LÆS OGSÅ: Denne Audi-motor vejer kun 85 kilo – men den yder 610 hk!

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Sådan en gut er hollandske Emile Mulder. Hans Peugeot 206 er ikke helt almindelig. Langt fra faktisk.

Den friske nederlænder har nemlig byttet godt og grundigt ud i det, som bilen kom med fra fabrikken. Således at der mellem forhjulene i dag ligger en 2,9-liters ES9-V6-motor. Den samme som vi finder i Peugeot 406 coupé. Dog med den væsentlige forskel at Emile har tilføjet Garrett-trykladning.

Derfor går bilen også under navnet ‘206 V6T 4-Motion’.

Det betyder, at den lille franskmand smider 487 hestekræfter og 640 Nm af sig på et rullefelt. Projektet er dog ikke færdigt af den grund. Næste skridt er vand/metanol-indsprøjtning.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Så flere hestekræfter er på vej. Du kan i øvrigt følge projektet på Emiles instagram-side.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se flere billeder af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk