Emil til DR: “Den lov vil aldrig stoppe det. Fart er en glæde og kultur hos nogen”

Streetrace
Foto: Presse-fotos.dk

Mange biler er blevet beslaglagt efter indførelsen af den nye lov om vanvidsbilister, men loven stopper ikke folk i at køre for stærkt, mener 20-årige Emil fra Dianalund.

Flere fotos hos www.presse-fotos.dk

“Lige så snart du ser de blå blink, får du ligesom et chok, og adrenalinen pumper. Kan jeg gøre det? Kan jeg ikke gøre det? Jeg vil aldrig putte nogen andre i fare. Men i sådan en presset situation, hvor jeg føler, jeg kan miste alt, kan det nemt slå klik,” fortæller Emil på 20 år fra Dianalund til DR.dk.

Det gør han i en længere artikel, hvor han beskriver, hvordan han mener, at den nye lov om vanvidsbilisme og beslaglæggelse af biler vil kunne øge antallet af farlige biljagter.“Der er helt sikkert nogen, der vil tage chancen. Jeg ved ikke, hvad jeg vil gøre, men er jeg presset, så kan det måske godt være, jeg kunne finde på det. Jeg håber da heller ikke nogen vil gøre det, men jeg tror, der vil ske en stigning i biljagter, fordi flere tænker, de ikke har noget at tabe”, fortæller han til DR.dk.

Siden den nye lovgivning trådte i kraft, er der på landsplan blevet beslaglagt 53 biler. Ni af sagerne er fra Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.

“Vi håber, det har en præventiv effekt på dem, der ligger og kører i biler, som drøner alt for hurtigt på de danske landeveje og overtræder færdselslovene”, siger politiinspektør Tom Trude til DR.dk.

Men det kan altså ifølge Emil fra Dianalund ende med at have den omvendte effekt. Altså en forøgelse af biljagter.

“Den lov vil aldrig stoppe det. Fart er en glæde og kultur hos nogen”, fortæller han til DR.dk.

Læs hele interviewet på linket her!Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk