Emelias Corvette er verdens hurtigste

Emelia Hartford ser ikke bare godt ud, hun er også hamrende hurtig bag et rat. Faktisk er hendes Corvette den hurtigste af sin slags på planeten.  Eller den var verdens hurtigste.

Emelia Hartford ser ikke bare godt ud, hun er også hamrende hurtig bag et rat. Faktisk er hendes Corvette den hurtigste af sin slags på planeten. 

Eller rettere den var – mere om det lige om lidt.

Chevrolet Corvette C8 har været blandt os i godt et år nu, og hvis ikke du allerede er faldet for den centermotoriserede sag, så er du det ved sidste punktum i denne artikel.

Modellen har nemlig vist sig at være noget nær den perfekte afløser for den ellers så tradtionelle ‘Vette-opskrift. Altså baghjulstræk og en motor foran.En af de mest levende eksempler her på finder vi en racerkøreren Emelia Hartford. Ikke bare har hun en Corvette C8, hendes er også verdens hurtigste. Både C8 og Corvette i det hele taget.

Med sine 1.350 hestekræfter og dobbelte turboladere æder den en quarter mile asfalt – 402 meter – skræmmende hurtigt. Sådan cirka på 9,36 sekunder. Eller for at være helt nøjagtige – præcis på 9,36 sekunder.

Blev slået for et par dage siden
Men som det er jo er med rekorder er den slags til for at blive slået. Og det gjorde gutterne hos Extreme Turbo Systems. Altså efter at de havde hjulpet Emelia med hendes bil.

ETS’ egen Corvette bankende nemlig en tid på 9,01 sekund ind på samme distance. Og den rekord står stadig. Nok mest fordi den ikke er mere end et par dage gammel.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk