Elon Musk: “Tesla er det andenstørste lastbil-mærke i 2024”

Teslas topchef er ikke blevet mindre stor i slaget. Tværtimod. Nu kommer verdens rigeste mand med endnu et vildt løfte. 

Kun ét mærke laver flere lastbiler end Tesla i USA i 2024. Altså hvis man spørger Elon Musk. Verdens rigeste mand og Teslas øverste chef har fortalt sine aktionære, at han forventer, at Tesla spytter 50.000 lastbiler ud på vejene lige om lidt.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det er kun Daimler Trucks der sælger flere ny lastbiler om året i USA. Og ikke bare det. Musk forventer også, at Tesla Semi (mærkets første og hidtil eneste lastbil, red.) sejrer rundt om i resten af verden. Til hvilken pris ville han dog ikke fortælle aktionærerne.

På den anden side har Elon Musk virkelig sagt meget uden hold i virkeligheden de seneste år. I 2019 sagde han eksempelvis, at der ville være en million ‘robottaxaer’ på vejene året efter. Det skete ikke.

Det samme kan siges om Tesla Roadster. Den lovede Elon Musk sine kunder og aktionærer engang ‘senest i 2020’. Lige om lidt siger kalenderen 2023, og vi har stadig ikke set skyggen af den hurtige ellert. Så er der Cybertuck som Tesla-kunder også blev lovet, og det senest i 2021. Men hvor blev den futuristiske pickup af?

Reklameblok:Fuldstændigt selvkørende Teslaer skulle have været på vejene i 2018. Og sådan kunne vi ellers fortsætte listen af brudte løfter fra Twitter/Space X/Tesla-mogulen.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk