Elon Musk lover: Tesla leverer de første lastbiler i år


Nu kommer de måske mest ventede biler de seneste mange år snart. Altså måske. 

De første udgaver af lastbilen Tesla Semi Truck ruller ud på vejene i år. Og næste år følge pickup’en Cybertruck efter. Det mener Teslas direktør Elon Musk. I hvert fald hvis man skal tro mandens egne tweets.

Mens Tesla allerede har fortalt om sine Cybertruck-planer flere gange, er det første gang i lang tid, at mærket siger noget om lastbilen. Den blev lanceret i 2017 og skulle efter planen have været på vejene allerede i 2019. Men det skete ikke, selvom prototyper flere gange siden er spottet på det amerikanske vejnet.

Sidst, Tesla sagde noget om Semi, var i marts 2021, da man åbnede for forudbestillinger og reservationsgebyrer.  Dengang sagde mærket dog ikke noget, om hvornår bilerne kunne leveres.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge Elon Musk vil de første udgaver af lastbilen været dem med ‘lang rækkevidde’. Altså op mod 805 kilometer. Senere følger en – gætter vi på – billigere udgave. Den kan til gengæld kun køre 483 på én opladning.

Semi Truck er udstyret med fire elmotorer, og med en trailer koblet til kan den gå fra 0 til 100 km/t på 20 sekunder. Uden er det bare 5 sekunder, siger Tesla. Så er der prisen? Den danske kender vi ikke. Og det kommer vi nok aldrig til. For lastbilen kommer ikke til Europa.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
På den anden side af Atlanten har Tesla ikke rørt ved prisen, siden lastbilen blev præsenteret for fem år siden. Den er altså stadig 150.000 dollars – lige omkring 1 million danske kroner – for basisudgaven. Om det holder i et 2022 med bragende inflation, skal vi ikke kloge os på.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk