Elon Musk bekræfter: 10 procent af Teslas ansatte skal fyres

Tesla tror ikke, at økonomien holder. Derfor er elbilproducenten godt i gang med at tynde ud i arbejdsstyrken. I hvert fald den som hæver en fast løn.


Det kan godt være, at Tesla netop har åbnet en fabrik i Tyskland, hvorfra også de første biler på danske nummerplader er leveret. Men… ikke alt i elbil-land er rosenrødt. Nu bekræfter mærkets stifter og administerende direktør, Elon Musk, at der skal skæres ned.

Og det kraftigt. Faktisk vil Tesla fyre hele 10 procent af sine ansatte på verdensplan. Det fortalte topchefen, da han fornyligt holdt tale i forbindelse med Qatar Economic Forum.

LÆS OGSÅ: Musk truer Tesla-ansatte: Vend tilbage eller skrid

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Årsagen? Verdens rigeste person (Elon Musk, red.) tror, at verdensøkonomien er på vej i bakgear. Og recession vil Tesla hellere være på forkant med end at stå med håret i postkassen om et par måneder.

– Det er ikke sikkert, det sker. Men det er i hvert fald mere sandsynligt end noget andet, sagde Musk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Interessant nok sagde Musk samtidig, at mens man fyrer 10 procent af sine fastansatte medarbejdere, regner mærket stærkt med at hyre langt flere personer på timebasis. Det er første gang, at Musk offentligt taler om Teslas fyringsrunder, siden medarbejderne blev advaret om det tidligere på måneden.

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk