Elev anholdt før køreprøve – “det er ikke første gang”

Foto: Rigspolitiet

Kørelæreren havde umiddelbart ingen mistanke. Men det havde den prøvsagkyndige.


For nylig blev en køreskoleelev fra Middelfart anholdt og sigtet for narkokørsel umiddelbart før køreprøven. Kørelæreren havde ingen mistanke til eleven. Men det havde den prøvesagkyndige, som kender eleven fra det lokale misbrugsmiljø.

LÆS OGSÅ: Her vil Circle K sælge hash

Derfor blev der rekvireret en narkotest, som slog positivt ud, da eleven blev testet. Af samme grund blev eleven anholdt og sigtet for narkokørsel, fordi han kort forinden havde kørt en kort tur med kørelæreren ved siden af. Det skriver Fyens.dk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge Fyns Politi er det bestemt ikke første gang, man tager en elev i at møde påvirket op til en køreprøve. Til avisen fortæller vicepolitiinspektør hos Fyns Politi Sten Rosenlund Sørensen, at det heldigvis sker sjældent.

Og lige på det område er færdselsloven faktisk meget klar, fortæller vicepolitiinspektøren. Alene intentionen om at sætte sig bag rattet kan være nok, til at det betragtes som narkokørsel.

–  Både i færdselslovens paragraf 53 og 54 står det, at man bliver straffet, hvis man “fører eller forsøger at føre” et køretøj. Så du behøver faktisk ikke at have startet bilen, før du kan blive anholdt. Intentionen kan i sig selv være nok, hvis den da kan bevises, lyder det fra politimanden.

Se vores reklamer:


 

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk