Ekstremt sjælden VW Beetle RSi kan blive din

En af de kun 250 eksemplarer af VW Beetle RSi står til salg i England

Bilen findes kun i 250 eksemplarer.

Der er få biler på vejene – selv i dag – der skiller sig lige så meget ud fra mængden som en Volkswagen Beetle RSi. Altså hvis du ved, hvad du kigger på.

Bilen er produceret i et stærkt begrænset antal på 250 styk mellem 2001 og 2003. Og det er faktisk den vildeste fabriks-boble til dato. Et pragteksemplar er netop dukket op på den engelske side af eBay, og den koster lidt.


Modsat de mere almindelige bilsalg på sitet, er annoncen her kategoriseret som en ‘classified ad’, og du kan altså ikke lægge et bud ind. Sælger mener, at prisen er 45.000 britiske pund. Det svarer til 392.000 danske kroner.

‘Take it or leave it’.

En del af forklaringen på prisen skal selvfølgelig findes i antallet af RSi’ere. Men det skal også findes i motoren. Det, der driver Boblen frem, er nemlig en 3.2-liters VR6-motor med 224 hestekræfter. Samme motor man finder i Volkswagen Golf IV R32.

LÆS OGSÅ: Lasse fik over 30 p-bøder – fordi hans nummerplade er ‘Ukendt’

Firehjulstrækket – eller 4Motion som VW kalder det – sørger for at sende kræfter ud til alle fire hjul, og de fordeles via en sekstrins manuel gearkasse. Topfarten er elektronisk begrænset til 225 km/t.

Og det tager 6,7 sekunder at ramme de første 100 km/t fra 0.

Kabinen ligner enhver anden New Beetle-kabine. Lige bortset fra de karamelfarvede Recaro-stole med kulfiberryg. Den specfikke RSi’er er en del af den nuværende ejers samling, og han har ud fra teksten at dømme haft bilen fra ny. Bilen har nemlig kun haft én ejer.

Som så i øvrigt kun har kørt 28.000 kilometer i bilen.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk