Ekstremt sjælden Mercedes til salg – kan ende med at koste 10 millioner…dollars!


Mercedes CLK GTR er der ikke mange af. Faktisk fremstillede fabrikken kun 26 styk til gadebrug.

Det var nemlig kravet for, at tyskerne kunne få lov at stille til start i FIA GT Championship. Homologeringskrav betød til gengæld, at man fik skabt 26 af de mest vanvittige gadebiler, verden endnu har set.

Og nu skal en af bilerne under hammeren. Det sker i anledningen af 2021-udgaven af Pebble Beach-udstillingen, som finder i sted i starten af august. Eksemplaret her er nummer ni i rækken, og bilen blev oprindelig solgt til en tysker ved navn Hermann-Dieter Eschmann.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det var i 1997. Eschmann ejede bilen frem til 2005, og den mægtige Mercer blev solgt videre og forsvandt ind i en privat samling i Hong Kong. Det skriver auktionarius, Gooding & Company.

Næsten ingen km på klokken
Her stod bilen frem til 2017, hvor den blev importeret til USA under den særlige ‘Show or Display’-undtagelse, som muliggør, at biler der ikke er typegodkendt i landet, alligevel må kører rundt på vejene der, inden de er 25 år gamle.

Ses vi til Auto Show?


Forudsat at drejer sig om ‘meget få’ kilometer. Og at det kun sker til og fra eksempelvis udstillinger. Karosserinummer WDB2973971Y000020 har da også kørt meget lidt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Siden 1997 er det nemlig kun blevet til 1.442 kilometer for den enorme 6,9-liters V12-motor med 605 hestekræfter ved 6.800 omdrejninger.

Hvad bilen kan sælges for, må vi vente til august med at få afklaret. Men hammerslaget er vurderet til at lande et sted mellem 8 og 10 millioner.. dolllars vel at mærke.

Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk