Ekspert: Det er sindssygt, at diesel er SÅ billigt

Arkivfoto: Presse-fotos.dk

Det kommer i den grad bag på den danske olieekspert, at især dieselen er billig i øjeblikket.

Der er meget som i løbet af 2022 har været rigtig dyrt. Blandt andet diesel og benzin. Derfor kommer det også meget bag på Peter Rasmussen, der er olieekspert hos den danske afdeling af Circle K, at diesel i øjeblikket styrtdykker i pris.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Faktisk kalder han det i en udtalelse til B.T for ‘fuldstændig sindssygt’. Tirsdag i denne uge kostede en liter diesel på de danske tankstationer i snit 14,89 kr. Det er tæt på én krones fald i forhold til den samme pris 1. november i år. Men ser man på den procentvise beregning, er faldet faktisk endnu vildere.

– Fraregner man moms og afgift, snakker vi to kroner på otte kroner. Det er meget markant, fortæller Peter Rasmussen til mediet.

Normalt er diesel billigere end benzin – af sammen grund betaler diesel-bilisterne udligningsafgift – men på det seneste har diesel været markant dyrere at tanke end benzin.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Normalen er, at literprisen på brændstof svinger med 10 øre fra dag til dag. Men 2022 har ikke været et normalt år. Hvilket i den grad har afspejlet sig i brændstofpriserne. Udsving på helt op til 40 øre har været dagligdag. Prisudviklingen betyder lige nu, at diesel og benzin koster nogenlunde det samme. Forskellen er nogle steder nede på få øre literen.

Både benzin og diesel koster dog stadig mere, end de gjorde i begyndelsen af 2022. Årsagen til prisfaldet skal lige nu og her findes i Kina, mener Peter Rasmussen.

– Nu ser vi Kina rører på sig igen med coronanedlukninger. Det er med til at trække efterspørgslen på råolie ned, og brændstofpriserne begynder at balancere lidt bedre igen, så vi kommer ned på et mere normalt niveau

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk