Bilist kørte 1 mio. kilometer på 10 år – fik 9 nye motorer på garantien


Nu vil ejeren ikke længere have bilen – faktisk er den allerede skiftet ud.

I Danmark har Kia syv års garanti på alle fabriksnye biler. I USA lykkedes det for ti år siden en bilist at købe en Kia Sorento med hele ti års ubegrænset garanti. Og garantien fik han i den grad benyttet sig af.

Det fortæller en mekaniker, som arbejder hos den forhandler, hvor bilen i sin tid er købt, til The Drive. Mediet fandt selv mekanikerens historie på Reddit.

I work at a Kia dealership that used to offer a 10 year unlimited mile warranty. this 2012 Kia Sorento finally had its warranty expire after 203 oil changes, 20 transmission flushes, 10 years, 9 engines, and 4 transmissions the warranty finally expired and the owner traded it in. from Justrolledintotheshop

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
På de ti år nåede bilen med den samme ejer bag rattet at tilbagelægge 608.061 mil. Omregnet til det metriske system svarer det til 979.770 kilometer. De mange kilometer har dog ikke været problemfrie. Langt fra faktisk. Meget langt fra.

Siden 2012 har Kiaen fået skiftet motor hele 9 gange. Det svarer til, at hver motor har holdt til lige omkring 108.000 kilometer. Uhyggeligt få kilometer for en trods alt så ny bil.

Til Kias forsvar skal det siges, at det af Drives artikel ikke fremgår, om bilisten bare er virkelig ringe bag et rat. Ig det derfor er manglen på køreegenskaber, som har slidt de mange motorer op. Men noget tyder på det.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
En bil med et hårdt pendlerliv
For mekanikeren fortæller, at bilen i den grad blev (mis)brugt. Til mediet fortælleren han, at han kun har været på værkstedet hos forhandleren i et par måneder. Men på den tid har han både set og hørt, hvordan Sorento-ejeren brugte sin bil.

De ni motorer er ikke alt, Kia’en har fået skiftet. Faktisk er de bare begyndelsen. Den har været forbi værkstedet for at få foretaget 203 olieskift, 20 skylninger af gearkassen og fire helt nye gearkasser.

Har købt ny vogn. Altså brugt
Men nu er det slut, fortæller mekanikeren. For garantien er udløbet, og ejeren har købt en ny brugt bil. Ovenikøbet fra samme forhandler. Denne gang en Saturn Vue. En SUV baseret på ældre Opel/GM-grej.

Om det så holder bedre, finder vi måske aldrig ud af. Historien melder da heller ikke noget om, hvorvidt den ældre Saturn er solgt med nogen form for garanti.

De mange kilometer, siger mekanikeren, kan i øvrigt forklares med, at den nu tidligere Kia-ejere pendler meget frem og tilbage mellem staten Californien og byen Minneapolis i Minnesota, hvor forhandleren holder til. En tur der ifølge Google Maps er 3.200 kilometer lang og tager 30 timer at tilbagelægge i bil.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk