Første ejer døde inden levering – forhandler gemte spritny BMW 7-Serie i 23 år


Er du på udkig efter et eksemplar af 80’ernes top-BMW, finder du næppe noget bedre eksemplar end denne hvide 740i, som en forhandler i Polen har stående.

Og det har han haft længe. Faktisk lige siden den var helt ny i 1992 og helt til 2015 – mere om det lige om lidt.

For forhandleren nåde aldrig at levere bilen, før kunden, en engelsk mand, døde. Bilen bestilte den polske forhandler igennem BMW i Tyskland, angiveligt for at den engelske kunde kunne få sin 7-serie hurtigere end gennem BMW i England.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Derfor sidder rattet også ‘forkert’. Altså i højre side.

LÆS OGSÅ: Den perfekt daily driver? Audi RS3 gemmer på 600 hestekræfter

Ses vi til Auto Show?


Det gik bare ikke hurtigt nok. For inden den polske forhandler nåede at overdrage nøglerne til den V8-drevne 7’er, gik kunden bort. Men i stedet for at sælge til anden side beholdt forhandleren bilen i tilfældet af, at kundens efterladte skulle gøre krav på den. Af uvisse årsager skete det bare aldrig.

LÆS OGSÅ: Spritny Audi V8 har kun kørt 7 kilometer om året de sidste 30 år

Stod og ventede i 23 år
Bilen stod altså hos forhandleren lige til en dag i 2015, hvor forhandleren efter at have ventet i 23 år endelig solgte bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:




Men her fem år senere er den til salg igen. Mange kilometer er det dog ikke blevet til. Blot 775, faktisk. De 286 hestekræfter fra den fire-liters suge-V8 burde altså alle være hjemme.

Den gamle top-bimmer ligner da også det, den er – spritny. Dog skriver sælger, at der er ‘visse alderstegn og småridser’.

Tæt på 30 års rustfri opbevaring
Tre årtiers opbevaring har dog holdt Bimmeren så godt som rustfri, hvilket burde afspejle sig i prisen. Men sådan ser det overraskende nok ikke ud. Med to dage tilbage af auktionen lyder højeste bud på 7.800 euro. Små 60.000 danske kroner. En brøkdel af nyprisen i 1992, der på danske skilte ramte 1.2 millioner kroner.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billederne af bilen.

NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk