Efter Tesla-chok: Nu sætter Ford prisen ned

Foto: Ford Motor Company

Modellen er allerede en dårlig forretning for Ford, men prisen sættes nu alligevel ned.

Fredag 13. januar smed Tesla noget af en bombe, da man på flere markeder verden over satte prisen på populære modeller markant ned. I Danmark har mærket slået op mod 130.000 kr. af prisen.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Politiet om kontroversiel fartkontrol – “Det var kun en halv fejl”

Siden har mediet Finans afdækket, at det hele ikke kun skyldes Tesla egen forklaring om lavere produktionsomkostninger. Op til 68.000 kr. er direkte afgifter. Altså ville de enkelte Tesla-modeller alligevel være faldt i pris.

Danske afgifter eller ej fik Teslas træk prompte markedet til at reagere. Og nu tager Ford konsekvensen. Det erhvervsmediet Bloomberg. Det amerikanske mærket slår nu 4.500 dollars af prisen på Mach-E. Altså i snit.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Og det har investorerne ikke reageret positivt på. Mandag faldt værdien af Ford-aktien med 2,9 procent. Inden prisnedsættelsen var Mach-E dog heller ikke nogen god forretning for Ford. Faktisk er modellen ikke rentabel at producere.

Men det håber mærket at kunne lave om på ved at skrue produktionen i vejret med 67 procent sammenholdt med prisnedsættelsen.

 

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk