Efter skræmmende statistik: Politiet i razzia mod uopmærksomme bilister

Using-phone-while-driving

På fem år har 354 personer mistet livet grundet uopmærksomhed i trafikken. I denne uge kører politiet razziaer landet over for at få dig til at se op fra mobilen og ud på vejen.


Alene i den første måned af 2016 har færdselsbetjente i landets politikredse samlet kunne skrive 3.433 trafikanter for brug af mobiltelefon under kørsel, viser nye tal fra Rigspolitet. Af den grund afholdes der i uge 8 en landsdækkene kontrol af uopmærksomme bilister som led i kampagnen ‘Kør bil, når du kører bil’.

Uopmærksomhed i hver tredje trafikdrab
– Der er uopmærksomhed involveret i omkring hvert tredje trafikdrab på vejene. Derfor er det vigtigt, at trafikanterne har fokus på trafikken, når de kører på vejene. Alt for ofte stopper vi folk, der roder med mobil, papirer eller noget helt tredje, mens de kører. Det fjerner fokus og øger risikoen for alvorlige ulykker, siger Erik Terp Jensen, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Så langt når du i blinde
Ved blot almindelige landevejshastighed på 80 kilometer i timen tilbagelægger en bil 89 meter på fire sekunder.  122 af slagsen hvis det er på en motorvejsstrækning med 110 km/t. Med kampagnen og denne uges indsats håber politiet på at få flere bilister til at koncentere sig i trafikken og kigge op fra den måske sms-bimlende mobil.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bødetaksten for en køretur med mobilen i hånden er 1.500 kroner.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk