Efter ny lov: Politiet beslaglægger to biler – hver dag!

foto: presse-fotos.dk

En frisk opgørelse fra Rigspolitiet viser, at politiet har beslaglagt 89 biler, siden den nye lov om vanvidsbilisme trådte i kraft 31. marts og frem til fredag i denne uge.

Flere fotos på www.presse-fotos.dk

Det er ikke småting, bilerne ryger for. Alene torsdag i denne uge kørte en 20-årig kvinde fra Nykøbing Falster 106 km/t igennem en byzone. Aftenen forinden mistede to mænd deres biler på den samme strækning i Slagelse, da de blev målt til henholdsvis 119 km/t og 114 km/t i byen.


De tre bilister tæller derfor med i statistikken over vanvidsbilister, som politiet har slået ned overfor, siden den nye lov om netop vanvidsbilisme trådte i kraft 31. marts. Det skriver EB.dk.

I alt er det blevet til 89 biler, når fredag formiddag 14. maj tælles med. Altså mister to vanvidsbilister deres biler om dagen. Dertil kommer klækkelige bøder naturligvis oveni.

LÆS OGSÅ: DASU: “Sådan dyrker I organiseret gaderæs”

Der har været nogle meget, meget dyre biler imellen så som Ferrari, Posche, Audi, Mercedes og BMW, men der er også ganske almindelige køretøjer og varebiler iblandt, siger politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen.

Den nye lov er også blevet brugt til at beslaglægge en lastbil. Chaufføren blev desuden snuppet med en promille på 2,48.

dan en lastbil kan jo udslette alt på sin vej, siger Christian Berthelsen, som påpeger, at loven handler om at skabe tryghed.

37 af de 89 beslaglagte biler havde en anden end ejeren bag rattet, viser opgørelsen. Det dækker over leasing-biler, lejebiler og lånebiler.

Sådan fordeler andelen af beslaglagte biler sig i Danmark:

Nordjylland: 8

Østjylland: 12

Midt- og Vestjylland: 11

Sydøstjylland: 5

Syd- og sønderjylland: 4

Fyn: 7

Sydsjælland og Lolland-Falster: 8

Midt- og Vestsjælland: 5

Nordsjælland: 10

Københavns Vestegn: 3

København: 15

Bornholm: 1
Kilde: Politiets sagsstyringssystem. PS: Tallene er udtryk for et øjebliksbilledeBoosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk