Eclipsen fra Fast & Furious søger ny ejer

Den var én af seks biler, som filmholdet brugte i den første F&F-film. Nu søger 'Brian O’Connors' Mitsubishi Eclipse ny ejer.

Den var én af seks biler, som filmholdet brugte i den første F&F-film. Nu søger ‘Brian O’Connors’ Mitsubishi Eclipse ny ejer.

På film led den en grum skæbne. I virkelighedens verden er historien en lidt andet. Holdet, som filmede den første Fast & Furious-film for to årtier siden, havde nemlig ikke kun én Mitsubishi Eclipse til rådighed.

Faktisk fik man bygget seks biler til hovedrollen Brian O’Connor alias Paul Walker. Bilen, som skal på auktion til januar næste år, er filmbil nummer. 35 til F&F-settet. Mitsubishi’en blev i sin tid bygget om af Cinema Vehicle Services, og med i købet følger beviset på, at bilen medvirkede i den første Fast and Furious-film.

Craig Lieberman, der var teknisk rådgiver for både den første og anden film i serien, omtalte i 2018 Mitsubishien i en youtube-video. Det er herfra vi ved, at der var seks Eclipser med under optagelserne, men dengang i 2018 troede Lieberman faktisk, at bilen var ‘forsvundet’.F&F-Supra blev den dyreste – nogensinde
Det tætteste, Liberman kom en ejer, var Dennis McCarth. McCarth har været såkaldt “picture car coordinator” for filmuniverset siden Tokyo Drift fra 2006. Men hvad Eclipsen mere præcist har været brugt til under optagelserne, fremgår ikke af annoncen.

Det gør prisen – eller hvad auktionshuset forventer – i øvrigt heller ikke. At bilen kan blive dyr, skal dog ikke overraske os. Tidligere i år blev den Supra, som Brian O’Connor får bygget i slutningen af den første film, nemlig solgt. Og det for intet mindre end 550.000 dollars svarende til 3,4 millioner danske kroner.

Ikke første gang
Om nogen er villige til at hoste op med lige så meget for Mitsubishi’en, må vi altså vente til januar næste år med at få svar på. Men bilen står, som den gjorde i 2001. Altså med Robocar-bodykit, APR-spoiler og den skriggrønne lakering. Det eneste, der muligvis ikke er helt rigtigt, er hjulene.

Bilen står godt nok på et sæt hjul med hver syv eger. Men om det er de samme Axis Model Se7en-hjul, som bilen kører rundt med i filmen, er ikke til at blive klog på.

Det er dog ikke første gang, Mecum Auctions forsøger at sælge bilen. Den dukkede også op uden nogen bestemt pris i 2014.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen.
Den var én af seks biler, som filmholdet brugte i den første F&F-film. Nu søger 'Brian O’Connors' Mitsubishi Eclipse ny ejer.Næste side
Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk