eBay-fund: Mini Cooper med hækmonteret K20 Type R-motor til salg

Denne Austin Mini Cooper er både indregisteret og forsikret med en 2-liter Type R-motor og nu til salg på ebay.com

Det er ingen videre udfordringen at udstyre en gammel Mini Cooper fra 1962 med et sæt dansk nummerplader. Men en Mini Cooper med K20-motoren fra en Honda Integra Type R DC5, det er straks en anden sag.

Beslutter du dig alligevel for at byde på det eksemplar, der i øjeblikket er til salg på eBay, skal du da heller ikke bekymre dig om emissions-tal, fodgængersikkerhed og alt muligt andet trafiknonsens. Bilen er nemlig bygget til at begå sig mere på en racerbane end offentlig vej.

DER ER LIGE PLADS
K20-maskinen er med skohorn lagt ned bag i Mini’en. Den ligger dermed lige bagved bilens to racingstole. Det må uden tvivl være grobund for en god del varmegrader i den i forvejen trange kabine.

Fra sin – i mangel af bedre ord – uvante position udvikler motoren 217 hestekræfter og 206 Nm gennem en sekstrins, hydraulisk gearing med LSD-bagtøj. Begrænseren sætter først ind for antallet af omdrejninger, når vi er forbi 8.500 snoninger i minuttet.

For at skralde alt unødig vægt af bilen er udover stolene kun et fuldt racebur, et Sparco-rat, nogle  H-seler og et digitalt speedometer tilbage i den lille, røde 60’er-karosse.

Det lyder som noget af det sjoveste, der kan opleves på fire hjul. Men det synes mange andre åbenbart også. Bilen er allerede budt op i 17.400 dollars.

SE MINI’EN I GALLERIET HERUNDER

Klik frem og tilbage på pilene