Pris-vanviddet fortsætter: 323 til E30 M3-penge

I Belgien står en meget dyr E30 323 og venter på ny ejer

Der intet nyt i, at M3’erne af E30-generationen handles for astronomiske beløb – men at prisniveauet nu smitter af på resten af modelrækken, skal potientielle købere nu også vende sig til.

Som om det ikke var nok, at en E30 M3 ikke er til opstøve for menneskepenge. Nu går entusiastjagten også for alvor ind på det resterende, mindre kraftfulde modelprogram, som ikke er rustet væk eller endt i vejrtræer. BMWblog.com har eksempelvis spottet denne røde todørs 323i fra 1985 på eBay med et prisskilt på vanvittige 69.900 euro hos en privat sælger i Belgien.


M3-PENGE
Det er 520.000 danske kroner før afgift – penge man altså også kan få en M3 for og stadig have mønt til overs. Eller ganske meget nyt hos den lokale BMW-forhandler. Det helt særlige ved denne 323’er er dog dens kilometertal og generelle stand.

Med blot 260 kilometer på speedometeret har den 150 hestes M20B23-rækkesekser sjældent fået lov at strække samtlige cylindre i sit 32 år lange liv. Koblet til sin fem trins manuelle gearkasse må mekanikken da også føles spritny.

Billederne har i hvert fald svært ved at lyve om bilens stand. Her er ikke én bule, ikke en ridse. Interiøret ser ud, som havde ingen rørt det siden kvalitetskontrollen på samlebåndet i midtfirserne. Selv dækkene er ifølge sælgers oplysninger originale. Hvem end der i tidernes morgen har købt bilen må have haft mere end almindeligt meget is i maven for bare at lade Bimmeren stå urørt.

Kan billederne overbevise dig om det retfærdige i prisskiltet? Se bilen i galleriet herunder   


Reklame: