Dyrere benzin giver den største inflation siden 2012

Har du også lagt mærke til, at benzinen er virkelig dyr i øjeblikket, er du ikke alene. Dyr benzin skaber nemlig den største inflation i Danmark siden 2012.
Foto: Erik Mclean

Har du også lagt mærke til, at benzinen er virkelig dyr i øjeblikket, er du ikke alene. Dyr benzin skaber nemlig den største inflation i Danmark siden 2012.

Forbrugerpriserne er på sit højeste siden 2012. Sådan udviklede august måned sig nemlig fra et økonomisk perspektiv.

Det oplyser Danmarks Statistik.

Det er det såkaldte forbrugerprisindeks, der måler inflationen i Danmark. Og her kan man læse, at priserne er steget med 1,8 procent sammenlignet med året før. Det har vi ikke set siden december 2012.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er særligt en højere pris på diesel, benzin og el, som har sendt inflationen i vejret herhjemme. Men også huslejepriserne har fået en til flere hak opad i perioden.

En af forklaringerne skal sjovt nok findes i vejret. Det mener i hvert fald privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank.

– De højere elpriser hen over sommeren skal navnlig ses, i lyset af at det har regnet mindre end normalt i både Norge og Sverige, og det har betydning for prisen på den vandkraft, som de producerer strøm med, som sendes til Danmark, lyder det i en skriftlig kommentar til EB.dk.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men det går godt
De højere priser betyder, at en gennemsnitsfamilie skal bruge 8.300 kroner mere for at kunne købe det samme nu, som de gjorde i 2020.

Inflationen vil omvendt kun kunne mærkes af de forbrugere, som køber vare, der generelt er steget i pris. Eksempelvis diesel og benzin.

For inflationen er i Danmark generelt meget lav. Ting som sommerhusleje, charterrejser og møbler er eksempelvis blevet billigere. En lille, men stabil inflation er ifølge økonomer da også det bedste, man kan få. Det holder nemlig forbruget i gang

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk