Dyr køretur: 17-årig uden kørekort stoppet i afmeldt bil

Politi

Der venter en blot 17-årig mand noget af et bødeforlæg, efter at han fredag i sidste uge blev stoppet uden kørekort.

For ikke bare måtte han slet ikke køre den bil, som han fredag eftermiddag i sidste blev stoppet omkring Ågerup øst for Roskilde. Bilen var også udstyret med ugyldige nummerplader. Det fremgår af døgnrapporten fra Midt-og vestsjællands Politi.


Godt nok viste den 17-årige at være rette ejer af bilen. Men fordi han ikke i tide havde fået flytte den over i eget navn, har bilens forrige ejer tvangsafmeldt nummerpladerne hos Skat.

Ved nærmere undersøgelse kom det desuden frem, at den 17-årige heller ikke havde den ellers lovpligtige ansvarsforsikring på bilen. Derfor bliver han nu både sigtet for kørsel uden førerret og at føre et u-indregisteret og ikke-forsikret køretøj.


Den slags forseelse løber typisk op i flere tusinde kroner. Bedre bliver det da heller ikke af, at den 17-årige var så langt fremme i køreskole-undervisningen, at han blot manglede selve køreprøven, før han helt lovligt må køre bil.

Den kan han nu formentlig skyde en hvid pind efter.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk