Dumt sparetip til bilister: Lad bilen stå

Foto: presse-fotos.dk

Danskerne står midt i en buldrende inflationen, nu mener Vejdirektoratet, at bilisterne skal spare benzin ved at lade bilen stå.

Er der noget, de danske bilister kan gøre for at spare på skillingerne, er det at lade bilen stå. Det mener Vejdirektoratet. Rådet er et af ti i en ny kampagne “Spar penge på vejen” rettet mod bilister.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Fra alle sider bliver danskerne opfordret til at spare på energien som på grund af Ruslands invasion af Ukraine er rasende dyr i øjeblikket. Det gælder især brændstof. Men nogle sparetip kan blive for ekstreme.

Et god eksempel finder vi hos Vejdirektoratet, der i en ny kampagne direkte opfordrer bilisterne til at lade bilen stå. En sidegevinst, mener Vejdirektoratet, er, at bilisterne på den måde hjælper klimaet ved at udlede mindre mængder co2.

– Det giver rigtig god mening at tænke over sine kørevaner, for mange af os bruger i dag bilen per automatik i stedet for at overveje, om det nu også er nødvendigt at sætte sig bag rattet, lyder det i en pressemeddelelse.

Reklameblok:Vejdirektoratet, der er kommet på rådene til de danske bilister i samarbejde med FDM, forsvarer rådet om at lade bilen stå med, at det gælder ‘de korte ture’. Distancen, lyder det, er turene under ti kilometer. Tager bilisterne cyklen i stedet for, vil der være 300 kr. at spare om måneden i diesel/benzin-udgifter.

Vejdirektoratet står på, at bilisterne kan spare ‘flere tusinde kroner om året’ ved at følge alle ti sparetip.

HER ER VEJDIREKTORATETS TI SPARETIP
Kør jævnt
Kom op i gear
Sænk farten på motorvejen
Spar på strømmen
Undgå tomgang
Tjek dit dæktryk
Tjek bilens sporing
Kør sammen
Lad bilen stå
Oplad når det er billigst

Reklameblok:

Kilde: Vejdirektoratets ‘Spare penge på vejen’-kampagne

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk