DUMT: Bilister skiftede plads under køretur – nu er begge sigtet

Fredag aften i sidst uge fulgte en patruljevogn efter en bil i Aalborg. Turen endte, da de to i bilen skiftede plads undervejs.

Det sker sjældent, men alligevel sker det, at både fører og passager i en bil sigtes for at bryde færdselsloven. Fredag aften i sidste uge i Aalborg handlede det dog ikke om manglende selebrug, men derimod om noget mere alvorligt da føre og passager, to yngre personer, skiftede plads undervejs.


Altså mens betjenten i patruljevognen så på. Episoden fik selvsagt betjenten til at vinke bilen ind til siden. Da betjenten udbad sig en forklaring, viste det sig, at bilens oprindelige chauffør ikke havde noget kørekort.

LÆS OGSÅ: Fast And Furious 9 forsinket – igen!….


Bøden for det manglende kørekort ville vedkommende gerne slippe for. I førstegangs tilfælde er den 7.000 kroner. Sådan gik det dog ikke.

I stedet sigtede betjenten begge bilister for at bryde færdselsloven, eftersom de med plads-manøvren udsatte andre i trafikken for fare.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk