Du får ondt i øjnene af at se på den nye sportsvogn fra Libanon: Electra Quds Rise

Electra Rise

Det ligner noget, som nogen har lavet for sjov. Men den er god nok. Det her er den første elektriske sportsvogn nogensinde fra Libanon.

Lad os starte med at sige, at vi har stor respekt for alle, der forsøger sig med at designe og producere biler. Det er en sindssygt svær proces, som ikke er noget, man bare lige gør.

Men altså, hvordan kan det lade sig gøre at producere noget som mærkeligt som den her nye sportsvogn på strøm? Det er firmaet Electra fra Libanon, som har skabt en bil, de kalder for Quds Rise.


Og bag det navn gemmer der sig en lille sportsvogn med en 160-hestes elmotor med baghjulstræk og et 50 kWh batteri. Ikke voldsomt for en sportsvogn, men det gør den alligevel i stand til at accelerere fra 0 til 100 km/t på 5 sekunder. Fair nok.

Men hvad hulen er der sket med det udvendige design? Vi kan ikke huske, at vi har set noget grimmere nogensinde. Ja, undskyld – men proportionerne er jo helt ved siden af. Det ligner, at designeren har taget lidt fra Porsche og Bugatti og så mixed det sammen med alle mulige tilfældige former.

Electra Rise

Dog er kabinen ikke helt skidt at se på. Her kunne vi faktisk godt finde os til rette. Alt styres på en 15,9″ skærm a la Tesla Model S.

Prisen bliver 30.000 dollars, og Electra forventer at sælge 10.000 stk. af den specielle Quds Rise. Ja, helt sikkert…

Læs mere her!

Electra Rise Electra Rise Electra RiseKasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk