DS’ nyeste koncept har 815 hestekræfter


Den måtte franskmændene gerne sætte i produktion. Og hellere i dag end i morgen.

DS Automobiles, et Stellantis-ejet fransk bilmærke, der primært er kendt for sit engement i Formel E, har afsløret en ny konceptbil. E-Tense Performance kalder de den. Prototypén, du ser på billederne længere nede i denne artikel, bygges da også på noget af dem teknologi, som mærket udvikler i Formel E.

Alligevel er der ikke tale om nogen revolution på fire hjul. Bilen skal snarere ses som en udvikling af DS E-Tense, som mærket viste frem i 2016. Og så en smagsprøve på fremtiden for DS. Kulfiberchassiset holder på en monocoque-krop, og en Formel E-drivlinje. Det vil sige to elmotorer som til samme yder 816 hestekræfter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det er det franske energiselskab Total, der har stået for udviklingen af batteripakken og kølesystemet i bilen. Ifølge Thomas Chevaucher, der er chef for DS’ performance-afdeling, er idéen med konceptbilen at finde frem til nye måde at spare produktionsomkostninger på. Alt sammen ved at trække på erfaringerne fra Formel E.

Selvom E-Tense Performance næppe kommer længere end til prototype-stadiet, er det meningen, at fremtidige DS-modeller skal nyde godt af det, som mærkets ingeniører får ud af konceptarbejdet.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af E-Tense Performance

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk