Dropper retssag mod Tesla: Lastbil er alligevel ikke en kopi


Nikola! Kan du huske dem? Elbilmærket, der blev kaldt for ‘det nye Tesla’, findes stadig. Aktiekursen er dog i bund, og nu dropper mærket en kopianklage mod netop Tesla.

Nikola har droppet en patentretssag mod Tesla. Mærket sagtsøgte ellers Elon Musk og Co. for svimlende 2 milliarder dollar, fordi man mente, at Tesla havde ‘stjålet’ Nikolas design til lastbilen Tesla Semi.

Nikola sagtsøgte Tesla i begyndelsen af 2018, med den begrundelse at mistænkeligt meget af Tesla Semi ligner Nikolas egen lastbil, One. Nikola tilføjede, at “det – Tesla har gang i – kun vil skabe forvirring blandt kunderne”.

LÆS OGSÅ: Voldsom video fra Randers: Her rammer lastbil tavlevogn

Artiklen fortsætter efter reklamerne:– Teslas design har skabt forvirring blandt kunderne,” lød det i søgsmålet.

– Forvirring som har omdirigeret salg fra Nikola til Tesla. Desuden mener vi, at eventuelle problemer med Tesla Semi vil blive Nikola One, fordi bilerne ligner hinanden, og det skader Nikola-mærkets omdømme, lød det i 2018.

I oktober sidste år kom det frem, at den domstol, som sagen lå hos, overvejede helt at droppe sagen. Nikola vendte ganske enkelt ikke tilbage på rettens henvendelser. Efter lang tid svarede Nikola dog på rettens spørgsmål.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Tesla: Nikola One er designet af Rimac
Men nu har mærket altså selv trukket i land. På den anden side har Tesla faktisk gjort det samme. I Tesla-lejeren mener man nemlig, at designet af Nikola One er tyvstjålet fra Rimac.

Eller rettere: Tesla mente…

At retssagen nu er droppet, er dog næppe nok til at skabe ro i Nikola-land. Mærket har nemlig haft det umådeligt svært. Alene over det sidste år er aktiekursen styrtdykket. Samtidig med at mærket har betalt 125 millioner dollar i et forlig med den amerikanske stat, fordi den tidligere administerende direktør vildledte kunderne.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk