Drop den håndholdte når du kører bil


Det burde efterhånden ikke være nødvendigt at nævne, men der findes stadig folk, der ikke kan lade mobilen være, selvom de sidder bag rattet.

DET KAN IKKE KOMME BAG PÅ NOGEN
Du må ikke – heller ikke selvom du har et arsenal af gode forklaringer – benytte dig af håndholdt mobiltelefon, når du kører bil. Det siger færdselslovens § 55 a. Og som du sikkert ved, er strømere sjældent specielt nemme at diskutere gradbøjninger med. Så bare spar dig selv besværet.

Én ting er bøden, der typisk lyder på 1500 dask, men noget andet er den fare, du udsætter dig selv og andre for, hvis du vælger at tjekke mail, Facebook, SMS-beskeder eller andet, mens du sidder bag rattet. Det er både dumt, muligvis dyrt og helt bestemt farligt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og hvorfor overhovedet løbe risikoen, når nu der findes så meget forskelligt Samsung, HTC og iPhone tilbehør, at det næsten ikke er til at pløje sig igennem.

boosted_nytbanner-600x116

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


HÅNDFRIT GREJ TIL GAMLE BILER
Hvis du køber en ny bil i dag, har du temmelig sikkert mulighed for Bluetooth-integration, touch-display og alt mulig andet lir, der gør turen mere komfortabel. Men hvis du, ligesom mange, holder liv i en lidt ældre slæde, skal du ikke fortvivle – der findes masser af grej, også til dig.

Jabra Cruiser2 er et oplagt og meget populært valg hos de fleste. Cruiser2 er den nyeste all-round løsning fra Jabra, og den passer til- og kan bruges i alle biler. Det eneste det kræver, er at du har Bluetooth i din smartphone.

Hvis du har en gammel bil, skal du selvfølgelig – hvis ikke du allerede har gjort det – have skiftet anlæg. I den forbindelse ville det give god mening, at få en head-unit med USB-indgang. Dels fordi du så kan have dine playlister på en memorystick, men også fordi du kan tilslutte et laderstik til din mobil og lade den agere din jukebox. Hvis du ligeledes investerer i en mobilholder, kan du lade telefonen mens du kører og bare bruge det almindelige headset, der fulgte med, da du købte telefonen. Du kan også nøjes med at vælge Bluetooth, men så skal du sørge for, at have strøm på telefonen inden du tager afsted.

Med USB-metoden har du både strøm på telefonen, fed musik i vognen og du kan snakke alt det, du overhovedet kan holde til, uden at ordensmagten sender dig en skriftlig hilsen. Win, Win, Win!

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk