Droner skal bekæmpe ulovligt gaderæs

foto: politi.dk

Socialistisk Folkeparti vil det ulovlige gaderæs til livs, nu foreslår partiets retsordfører at sætte droner ind.

Politiet har allerede bødeblokken fremme, når de opsnuser ulovligt gaderæs. Men nu vil Socialistisk Folkeparti (SF) give ordensmagten endnu et våben i kampen mod det ulovlige ræs på offentlige veje. Droner.

Forslaget kommer fra partiets retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt, der vil give politiet  lov til at bruge de luftbårne maskiner som en del af indsatsen på området, det skriver TV Syd.


LÆS OGSÅ: Travl weekend – Over 350 bilister sigtet ved ulovlig gaderæs

Forslaget er en del af Folketingets forhandlinger om stramninger i færdselsloven, når det kommer til såkaldt “vanvidskørsel”.

– Vi foreslår, man tager droner i brug, så man kan dokumentere, hvem der er til stede ved de ulovlige forsamlinger, siger Karina Lorentzen Dehnhardt til TV-stationen.

Der skal mere til
Politiet bruger faktisk droner i deres arbejde. Men ikke i indsatsen mod det ulovlige gaderæs. Ordensmagten er positiv overfor forslaget, som man mener vil kunne hjælp til at dokumenterer, hvem der har været hvor hvornår. Men Knud Reinholdt, der er leder af færdselsafdelingen hos Syd og Sønderjyllands Politi, tror, at der skal mere til.

– Jeg tror ikke, det er afgørende, om der er publikum eller ej. Det er nok mere den rus, de får ud af at køre stærkt og ulovligt, som driver dem, udtaler Knud Reinholdt.

I netop Syd og Sønderjyllands politikreds er man da også godt bekendt med det ulovlige ræs. Så sent som i august blev der uddelt 45 bøder for færdselsforseelser i forbindelse med noget ulovligt ræs i Haderslev.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over seks år. Email: bj@boosted.dk