Dræberhingst i folden: Suttons 800 hk kompressor-Mustang

Sutton-CS800-Mustang-1

Det engelske tuner har afsløret en af sine vildeste kreationer nogensinde forud for Top Marques Monaco

Top Marques Monaco er et flerdags bilevent for de økonomisk rigtig tunge drenge. Årets udgave er netop gået i gang, og det udnytter den engelske Sutton Bespoke på den fede måde ved at præsentere sin nyeste Mustang-aftapning.

Monsteret – for det er vitterligt sådan et, vi her har med at gøre – bygger på den seneste Mustang-platform, men har fået koblet en kompressor til den kæmpe fem liters V8’er.

FINDES I ‘FORVEJEN’
Sutton har egentlig allerede de såkaldte ‘CS’-Mustang-opgraderinger på programmet, men det er ‘kun’ i trinene 500 hk og 700 hk. Og hvorfor stoppe der, når der med Stage 2-tuning af kompressoren, større intercooler og indsprøjtningsdyser som nogle af ingredienserne kan lykkes Sutton at hive 100 ekstra hypper ud af den enorme slagvolumen.


Med et nyt og komplet udstødningsystem, som har fået aktive spjæld i de fire afgangsrør, sportskatalysatorer og 4-2-1-manifold, er lyden også de mange ekstra kræfter værdig.

Overraskende nok har Sutton valgt at lade hele opgraderingen fordele sig i bilen via Fords sekstrins manuelle gearkasse. Der er altså lagt op til ægte entusiastkørsel, for den der kan tæmme samtlige 800 hk.

KULFIBER AD LIBITUM
Visuelt har Sutton Bespoke også gjort hingsten noget mere aggressiv at se på. Mustang har i Sutton-trim nemlig en kulfiberkølerhjelm med ‘Super Snake’-hoodscoop.

Det er selvfølgelig ikke den eneste komponent i det bom-stærke men fjerlette materiale.  Instrumentbordet, midterkonsollen, gearknoppen, underlæben, sideskørterne og hæk-vingen er bare nogle af de yderligere kulfiber-beklædte dele.

Så håber vi bare ikke, at endnu et fjols uden skyggen af køreteknik får fingerne i et sæt CS800-tændingsnøgler. Det kunne godt ende rigtig grumt, med de videoer der i den seneste tid har gjort Mustang-ejere berømt og berygtet på den ufede måde.

SE MUSTANG SUTTON CS800 I GALLERIET HERUNDER
Sutton-CS800-Mustang-1


Reklame: