Dommer underkender politiet – beslaglæggelse af bil afværget

Foto: CHUTTERSNAP

Politiet har ikke altid ret. Heller ikke når biler beslaglægges. Det har en domstol netop slået fast i en sag om en beslaglagt leasingbil.

Blot fordi politiet har muligheden, er det ikke altid rigtigt at beslaglægge en bil. Noget ordensmagten ellers i bredt omfang har benyttet sig af, siden en lovændring i marts gav politiet større mulighed for netop at beslaglægge biler i sager om såkaldt vanvidskørsel.

Men den går altså ikke hver gang. Tilbage i juni afgjorde en dommer således, at det i et konkret tilfælde, politiet vurderede som ‘vanvidskørsel’, ikke var den rette sanktion at beslaglægge bilen, der blev kørt i.

For hård en konsekvens 
Bilen er derfor leveret tilbage til ejeren, som er et leasingselskab. Det skriver advokatfirmaet DLA Piper, der har ført sagen på vegne af selskabet, i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge advokatfirmaet fandt Retten, at beslaglæggelsen af bilen ‘ ville være et uforholdsmæssigt indgreb over for ejeren af køretøjet’.

LÆS OGSÅ: Efter halvandet år – politikere vil straffe vanvidskørsel hårdere

Ses vi til Auto Show?


I stedet valget retten at sidestille kørslens med brugstyveri. I samme ombæring anerkendte Retten, “at der ikke altid grund til at acceptere politiets beslaglæggelse og efterfølgende konfiskation af køretøjet”, fremgår det af pressemeddelsen.

Som konsekvens af loven opfordrer advokatfirmaet dog bilejere til at ekstra godt styr på især leasing-og lejeaftaler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk