Reklame:

Dommer underkender politiet – beslaglæggelse af bil afværget

Politiet har ikke altid ret. Heller ikke når biler beslaglægges. Det har en domstol netop slået fast i en sag om en beslaglagt leasingbil.

Blot fordi politiet har muligheden, er det ikke altid rigtigt at beslaglægge en bil. Noget ordensmagten ellers i bredt omfang har benyttet sig af, siden en lovændring i marts gav politiet større mulighed for netop at beslaglægge biler i sager om såkaldt vanvidskørsel.

Men den går altså ikke hver gang. Tilbage i juni afgjorde en dommer således, at det i et konkret tilfælde, politiet vurderede som ‘vanvidskørsel’, ikke var den rette sanktion at beslaglægge bilen, der blev kørt i.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


For hård en konsekvens 
Bilen er derfor leveret tilbage til ejeren, som er et leasingselskab. Det skriver advokatfirmaet DLA Piper, der har ført sagen på vegne af selskabet, i en pressemeddelse.

Ifølge advokatfirmaet fandt Retten, at beslaglæggelsen af bilen ‘ ville være et uforholdsmæssigt indgreb over for ejeren af køretøjet’.

LÆS OGSÅ: Efter halvandet år – politikere vil straffe vanvidskørsel hårdere

I stedet valget retten at sidestille kørslens med brugstyveri. I samme ombæring anerkendte Retten, “at der ikke altid grund til at acceptere politiets beslaglæggelse og efterfølgende konfiskation af køretøjet”, fremgår det af pressemeddelsen.

Reklameblok:
Som konsekvens af loven opfordrer advokatfirmaet dog bilejere til at ekstra godt styr på især leasing-og lejeaftaler.


Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?