Dommer til vanvidsbilist: Synes du, det er sjovt?


Onsdag eftermiddag ledte en 27-årig mand fra Tønder politiet ud på en halv times biljagt, torsdag blev han varetægsfængslet i en måned. 

Byretsdommer Kim Grunnet havde ikke meget tilovers for den 27-årig bilist, der torsdag sad på anklagebænken til grundlovsforhør i Retten i Sønderborg. Dagen forinden havde den 27-årige påkørt to politibiler og overtrådt et hav af færdselsregler i sit forsøg på at stikke af fra politiet.

Jagten på bilisten varede i alt 35 minutter, og hastigheden nåede at runde 200 km/t. Det fremgik af den video, som blev afspillet i retten.

Det skriver Jydskevestkysten.Den 27-årige havde dog ikke meget at sige til kørslen, som han i øvrigt nægtede sig skyldig i og mente ikke at kunne huske noget af.

Det er ikke mig
Det skabte ifølge mediet en vis diskussion mellem dommeren og manden på anklagebænken.

– Er du ligeglad med det, du har gjort her?, spurgte dommer Kim Grunnet, som desuden fik sagt, at han ikke troede på, at den 27-årige intet kunne huske.

Selve anholdelse foregik med lettere dramatik, da politiet måtte hive manden ud af bilen, for at stoppet biljagten. Og det fik tilsyneladende den 27-årige til at trække på smilebåndet.

Noget der ikke faldt i god jord hos dommeren.

– Synes du, at det er sjovt? Angrer du overhovedet ikke?, blev der sprugt.

– Det er ikke mig, svarede den 27-årige.

Han blev dog alligevel varetægsfængslet i fire uger. Den 27-årige kærede på stedet afgørelsen til landsretten.

 

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk