Reklame:

Dom: Nu må tyske byer forbyde dieselbiler

Forfatningsdomstolen i den tyske by Leipzig har i dag afgjort, at 70 tyske byer må forbyde dieselbiler

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tyske medier kalder dagen i dag for ‘sorte tirsdag’, efter at Tysklands forbunds-og forvaltningsdomstol har afgjort, at 70 tyske byer må forbyde dieselbiler i centrale bydele for at nedbringe luftforureningen, det skriver TV2.dk.

Det grønne lys for forbuddet kommer som kulminationen på den sag, som den tyske miljøorganisation DUH har ført mod byerne Stuttgart og Düsseldorf for at tvinge byerne til at indføre forbud og sanktioner overfor dieselbiler. Det selvom delstaterne, hvori Stuttgart og Düsseldorf ligger, i første omgang ankede sagen, der af samme grund altså endte hos forfatningsdomsstolen.

Målinger i mange større tyske byer viser da også, at landet har problemer med luftforureningen. Omvendt betyder dagens dom ikke, at et reelt forbud træder i kraft, blot at det er en mulighed, byerne har. Tyskernes kæmpe bilindustri vil da også helst undgå et forbud. Sammen med den tyske regering lægger industrien da også op til en modificering af den del af vognparken, der kører på diesel for at gøre bilerne så miljøvenlige som mulig-

På de tyske veje kører der 15 millioner dieselbiler rundt, hvoraf 2,7 millioner er lever op til de seneste miljøkrav, Euro6, skriver Reuters. Et totalt dieselforbud vil i så fald kaste mange millioner tyske bilejere ud i uvished, om hvorvidt de overhovedet må køre i deres biler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Miljøkrav til biler er dog ikke noget nyt i Tyskland. Landet stiller i forvejen krav om tidsbegræsninger for varebiler i bymidter foruden miljømærkning, og som i alle andre EU-lande, at nye biler lever op til Euro-normerne.

Lige nu overvejer den tyske regering at indføre midlertidigt forbud mod dieselbiler på flere strækninger, skriver TV2. Herhjemme er det nok en god idé at følge udviklingen i vores sydlige naboland, da nye miljøkrav formentlig også vil ramme de millionvis af udenlandske biler, der hvert år benytter det tyske vejnet. Heraf mange med danske nummerplader.

 

Reklameblok:


 

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?