Dom: 44-årig skal i fængsel for leasingsvindel

En 44-årig mand skal to i fængsel for at have snydt med leasing af biler.
foto: Bil Magasinet

En 44-årig mand er ved Retten i Kolding idømt en ubetinget fængselsstraf for groft svindel, underslæb og dokumentfalsk i forbindelse med handel med leasingbiler.


Efter en længerevarende efterforskning er en 44-årig mand tiltalt og dømt for mere end mere end 20 tilfælde af groft bedrageri, underslæb og dokumentfalsk begået over en periode fra april 2018 til januar 2019. Bedragerierne er samlet i størrelsesordenen ca. 5 mio. kr.

Det skriver Bil Magasinet.

Drev leasingfirmaer i Sydjylland
Den dømte drev i perioden flere leasingfirmaer med adresser i Give og Vejle og blev i december 2018 anmeldt til politiet af tidligere samarbejdspartnere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bianca Trøjborg, som er anklager på sagen, forklarer:

– I flere tilfælde har den dømte via sine leasingfirmaer blandt andet solgt biler eller indgået leasingaftaler – både med privatpersoner og med firmaer – på biler, som han enten ikke var den reelle ejer af, eller som han ikke udleverede, og han beholdt de beløb, han var blevet betalt for bilerne. I forbindelse med bedragerierne har han også i flere tilfælde brugt forfalskede leasingaftaler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Manden har tidligere været internationalt efterlyst. På anmodning af Sydøstjyllands Politi blev han anholdt af spansk politi i Spanien i oktober 2020 og blev udleveret til Danmark den 9. december 2020.

LÆS OGSÅ: Anholdt i Spanien: Dansker sigtet for svindel med leasingbiler

Ved et grundlovsforhør ved Retten i Kolding den 10. december 2020 blev han varetægtsfængslet og det har han været siden.

Den 44-årige erkendte sig skyldig og modtog dommen. Han blev fortsat varetægtsfængslet efter dommen.

Artikler og reklamelinks: