Dom: 27-årig må ALDRIG køre bil igen

En 27-årig vandvidsbilist skal 2,5 år i fængsel efter at have brudt færdselsloven mere end 15 gange - desuden må han aldrig køre bil igen.

En 27-årig vandvidsbilist skal 2,5 år i fængsel efter at have brudt færdselsloven mere end 15 gange – desuden må han aldrig køre bil igen.

Det har Retten i Esbjerg afgjort. Og det er egentlig ganske sjældent, at en bilist får frataget kørekortet for bestandigt, men alligevel er det netop sket for en 27-årig mand fra Tønder Kommune.

Samtidig skal manden to år og seks måneder i fængsel for sin vanvidskørsel.

Kørte som en gal
Omvendt kan der argumenteres for, at manden ligger som han selv har redt. Eller i hvert fald opført sig bag rattet. Sagen drejer sig blandt andet om mandens hensynsløse kørsel i Bramming tilbage i marts sidste. Her kørte manden ikke bare råddent, han gjorde det uden kørekort.Undervejs måtte fodgængere springe for livet, inden manden til sidst smadrede sin bil ind i en mur. Det skriver Ekstra Bladet. Da politiet kom frem til stedet, viste en narkotest, at manden var påvirket af amfetamin.

Gal igen et år efter
I februar i år var den så gal igen. Igen satte manden sig narkopåvirket bag rattet, og her gik kørslen desværre udover andre end manden selv. På et tidspunkt kommer han nemlig over i den modsatte vejbane, hvor han rammer en modkørende. Begge biler blev slynget rundt ved sammestødet.

I retten kom det frem, at den modkørende pådrog sig så alvorlig skader, at det kan betyde varige mén. Derudover drejede sagen som om yderligere 13 forhold, som den 27-årige blev dømt for.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk