Dokumentar du skal se: Sådan blev RUF til

Havde det ikke været for RUF, var den legendariske Yellow Bird aldrig kommet på asfalt. Nu findes dokumentaren om Porsche-tuneren. 

Ruf Automobile eller bare RUF begyndte helt tilbage i 1939. I begyndelsen kun som værksted. Vi skal helt frem til 1955, før det stod RUF på noget, og det var faktisk ikke engang en personbil men en bus.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det blev så stor en succes, at RUF kunne blive ved. Og i dag er tyskerne kendt som nogle af de bedste Porsche-tunere i verden. I 1987 kom CTR, der er baseret på 911 Carrera 3.2 og kendt som Yellow Bird – til.

Resten er – som man siger – historie. Det hele kan du få fortalt i den 50 minutter lange dokumentar herunder. De enkelte RUF-modeller er der længe imellem. Senest præsenterede de SCR med kulfiber monocoque og 503 hestekræfter fra en 4-liters sugemotor med seks cylindre.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk