Dodge lover at holde liv i V8-motoren

Den administerende direktør hos Dodge nægter at lade V8-motoren dø

Vi nærmer os V8-motorens helt store finale-show.

Som det ser ud nu, skal vi sige farvel til fossilt brændsel som diesel og benzin. Seneste ved udgangen af 2029 skal alle nye biler være rene elbiler. Men ikke hos Dodge. Her lover man at holde liv i den brølende V8’er.

Men du skal ikke få armene for langt op over hovedet i begrejstring. For der er tale om en overgangsperiode, hvor el-og benzinerbiler vil kunne opleves i fredelig sameksistens.


LÆS OGSÅ: BLÆR! Narkohandlers Dodge Challenger genfødt som politibil

I hvert fald hos Dodge. Det fortæller mærkets topchef Tim Kuniskis til Muscle Cars and Trucks.

– Der kommer en ny model i 2024, men vi har ikke sagt, at de nuværende modeller så også dør i 2024. Der vil være en kort periode, (hvor V8’ere og elbiler fra Dodge fås samtidig, red.), men vi får ikke år efter år med nyt og gammelt på samme tid, sagde Kuniskis.

2015 – Dodge Challenger SRT Hellcat

Men uanset hvad der sker, så dør V8’eren ikke i stilhed.

– Da vi annoncerede Viperens farvel, introducerede vi samtidig ACR-modellen, det var den bedste Viper, der nogensinde har været, fortæller chefen, som dog ikke ville sige ret meget mere om den sidste Dodge med V8’er.

Modsat konkurrenterne som GM og Mercedes-AMG har Dodge da også nægtet at sætte dato på, hvornår det er slut med V8-motoren. Amerikanerne vil kun fortælle, at man er ‘indstillet på kun at bygge elbiler’.

Hvor det sker, er dog ingen andre end Dodge-toppen som ved.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk