Dodge forsinker den sidste Challenger: “Motoren bliver ved at eksplodere”

I september fortalte Dodge, at den sidste Challenger med V8-motor er forsinket. Nu ved vi lidt mere om hvorfor.

Dodge er i problemer. I september fortalte mærket, at den sidste Challenger med V8-motor er forsinket. Og nu fortæller direktør Tim Kuniskis lidt mere om hvorfor. Det viser sig, at motoren bliver ved med at eksplodere under testarbejdet.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

I forvejen har det længe været rygtet, at den sidste Challenger får op mod 909 hestekræfter. Og det volder altså fabrikkens folk nogle problemer, siger direktøren.

– Jeg tror, vi har fået det løst. Hvis vi da ikke ser flere motorer eksplodere. Vi tror, vi har løst det. Men jeg holder altså stadig vejret.

Dodge omtaler bilen som ‘Last Call Challengerz’, og som det er nu, forventer fabrikken at kunne vise bilen frem ‘inden udgangen af 2022’. Allerede i september fortalte Dodge, at man ikke ville kunne nå den oprindelige debut på SEMA Show som afholdes netop nu. Det tager direktøren dog med sindsro.

Reklameblok:– Det bliver en sjov historie en gang ud i fremtiden, fortæller han.

Droppe måske ikke benzin-motoren
Hvorfor den sidste Challenger er forsinket er ikke eneste nyt fra Dodge-lejeren. Amerikanerne kan også fortælle, at man har skiftet mening. Eller i hvert fald overvejer det.

Tidligere lød det, at Challenger og Charger skulle være mærkets sidste muskelbiler med forbrændingsmotoren. Men nu er stemningen skiftet, og mærket kigger nu på, hvordan en 3-liters V6’er med dobbelte turboer kan lægges i Challenger/Charger-afløseren efter 2024.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk