Disse trafikanter kan fotovognene IKKE se

Foto: presse-fotos.dk

Visse trafikanter kan ikke ses af fotovognene, viser en aktindsigt, som DR har søgt hos Rigspolitiet.


Hvert år bilister politiets automatiske trafikkontrol – også kendt som fotovognene – flere hundredetusinde trafikanter på de danske veje. Men motorcyklisterne er sjældent i blandt. Det viser en aktindsigt, som DR har fået hos Rigspolitiet.

LÆS OGSÅ: Så mange penge skovler fotovognene ind hvert år!

Sidste år blev kun én motorcyklist blitzet af en fotovogn. I år er tallet indtil videre to. Ifølge politiet selv har fotovognene ikke kunnet se, eller fange om man vil, motorcyklister siden 2015.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og det har motorcyklister, som DR har talt med, bemærket. I hvert fald er fotovognene ikke noget der vækker bekymring blandt MC’erne.

– Motorcyklen kan nemt gå måske 80 kilometer i timen i første gear. Du kan miste kørekortet i andet gear. Vi kommer også til at køre for stærkt som alle andre, siger motorcyklisten Keld Olsen til mediet.
En trafikforsker kalder det ‘pinligt’, at politiet ikke kan fange motorcyklisterne. Men politiet fortæller samtidig, at man har nyt udstyr på vej. Udstyr som bør kunne tage de hurtigste motorcyklister. Præcist hvad vil etaten dog ikke afsløre.
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk