Disse elbiler er stadig “Mindst 10 år ude i fremtiden”

Kø ved ladestander
Arkivfoto: Ib Østenkær

En batteriproducent slår nu fast, at visse elbiler stadig har meget lange udsigter.


Et af elbilens helt store problemer er ladetid. Det er ganske enkelt meget hurtigere at fylde tanken i en diesel- eller benzinbil. Og den elbil, der kan lade lige så hurtigt, står hverken hos forhandlerne i dag eller i morgen. Eller for den sags skyld næsten år.

Faktisk mener batteriproducenten StoreDot, der bygger de såkaldte solid state-batterier, at der går mindst 10 år, før vi ser elbiler som virkelig kan lade hurtigt. Det fortæller virksomhedens administrerende direktør Doron Myersdorf til The Sun.

– Det er vigtigt, at vi giver bilproducenterne en realistisk tidshorisont der er fri for hype, siger direktøren.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Fodgænger kørt ned – så blev han sigtet for biltyveri

– Lige nu er, selvom mange af vores konkurrenter gerne vil påstå noget andet, alle soild state-batterier i elbiler mindst ti år ude i fremtiden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Som det er nu, kan kun meget få elbiler lade ret hurtigt. Og herhjemme som i England er den højst tilladte kW-hastighed på 7 kW i hjemmeladere. Skal det går hurtigere, må man finde en offentlig ladestander. Og selv disse er begrænset, forklarer Doron Myersdorf.

Direktøren forklarer, at man lige nu arbejder med batterier, som kan give 160 kilometers rækkevidde ved en ladetid på fem minutter. Men en fuld opladning på samme tid ligger altså et godt stykke ude i fremtiden

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk