Digital motorsport skal sendes på dansk TV


Der er flotte præmiepenge på spil i Porsche Esport Carrera Cup Denmark og nu bliver serien også transmitteret på TV2 Sport.

Med en præmiesum på 100.000 kr. er der nok at køre om for de lynhurtige kørere i Porsche Esport Carrera Cup Denmark. De 40 kørere er en blanding af racerkørere, der også kører på virkelige racerbaner og esports-udøvere. Nu er der endnu mere at køre om, da serien har indgået et samarbejde med TV2, skriver Bil Magasinet.

Der er i forvejen tale om det officielle danmarksmesterskab i digital motorsport. Men selv om sporten har oplevet fremgang de seneste år, er dette kun begyndelsen, siger Thor Alexander Qualmann, managing director hos ESR: en organisation som har specialiseret sig i afviklingen af virtuelle motorsportsevents og konkurrencer.

Thor Alexander Qualmann fortæller, at han håber på at kunne komme ud til den helt almindelige dansker på sigt og vise dem, at digital motorsport kan noget særligt.– Det er en kæmpe milepæl, at vi får vist flere løb på TV2 Sport og det er en af de ting som kan være med til, at det tager det næste skridt. I min optik er det rigtig god underholdning. Det er nogle af Danmarks og verdens bedste, som er med. Og jeg håber, Hr. og Fru Danmark på sigt også vil synes, det er sjovt at følge med i, fortæller Thor Alexander Qualmann.

Virtuel vs. virkelighed
Motorsportskommentator Jens Winther Jr. har kommenteret på eksempelvis Le Mans i 30 år, og han siger, at selv om det ikke i sig selv er mere udfordrende at kommentere på virtuelt race, er der alligevel nogle aspekter, han skal tage højde for:

“Man skal lige vænne sig til, at ting som uheld, defekter og punkteringer slet ikke forekommer. Til gengæld er racerløbet meget tæt og det bliver afviklet hurtigt og hårdt.”

Selv om udefra kommende påvirkninger og begivenheder er noget, en kommentator normalt bruger meget, så siger Jens Winther Jr., at underholdningen hverken bliver værre eller bedre.

“Det er anderledes, men konkurrencen bil til bil når vi sidder og formidler, hvad der sker på skærmen, den er meget lig det, vi kender,” siger han.

Er det lige så godt som virkeligheden?
Om digital motorsport kan hamle op med den virkelige verden er ikke det store problem. Jens Winther fortæller, hvordan han oplever, at det er både spændende og meget egnet til fjernsynet:

“Det er super godt og det fungerer – også på fjernsynet. Det er rigtig godt tv. Min tilgang til det er, at det er motorsport og det er den viden jeg bidrager med. Vi har også en mand siddende, som er rigtig dygtig til esport, så vi tilgodeser alle.”

Det er et flot samarbejde, som ESR har fået stablet på benene med Porsche. Fælles mål og drømmer gør, at de er et godt match, fortæller Thor Alexander Qualmann:

– Porsche har en stor interesse i at promovere sig igennem digital motorsport og samarbejdet er rigtig godt. Særligt fordi vi har en fælles vision om at gøre det mere kommercielt og alment kendt.

Hvis du er interesseret i at se, hvad sådan en flok digitale racerkørere kan stille op bag rattet i en håndfuld virtuelle Porscher, så er det om at tune ind på TV2 Sport, hvor det går løs hver anden søndag. Kalenderen kan ses her.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk