Undersøgelse: Dette får flest bilisters pis i kog

Foto: Samuele Errico Piccarini

Det er især det, alle de andre i trafikken gør – eller rettere ikke gør – som kan få temperamentet til at løbe af med bilisterne, viser ny undersøgelse.

Hvad pisser dig mest af i trafikken? Hvis svaret er uopmærksomhed, så er du enig med 38 procent af deltagerne i en undersøgelse, som Gallup har foretaget for Gjensidige. Faktisk indtager uopmærksomhed i trafikken en klar første plads.

– Uopmærksomhed er årsag til op imod hver anden dræbte i trafikken herhjemme, og derfor har der også været massive kampagner for at få folk til at lægge telefonen, når de kører, og indstille deres gps, når de holder stille. Så når man stadig oplever, at bilister fokuserer på andet end kørslen, så er det ikke kun irriterende, det er også decideret farligt, siger Henrik Sagild, som er skadedirektør i Gjensidige, i en pressemeddelelse.

Høj fart, som desværre dræber hvert år på de danske veje, er langt fra lige så stort et irritationsmoment hos bilisterne, viser undersøgelsen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Faktisk lader kun fem procent af de adspurgte bilister sig irritere i trafikken, hvis hastigheden er for høj. Manglende afstand provokerer mere end hastigheden.

27 procent svarede nemlig, at de er mest irriteret, når andre bilister ikke holder den afstand, de skal. Men også bilister, der bliver ved med at ligge i ydresporet, er irriterende. Det lader 14 procent af de adspurgte sig provokere mest af.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken: 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk