Dette bæst har lige sat hastighedsrekord


Den hedder Team Vesco 444 reVolt Systems-streamliner, og den har lige smadret hastighedsrekorden på saltslette Bonneville Salt Flats.

Med tilnavnet Little Giant er Team Vescos elbil verdens hurtigste af sin slags. Eller bil og bil. Denne lang cylindreformede satan har hjul på, det er nok det tætteste, vi kommer slægtskabet med en almindelig bil.

For Little Giant er intet mindre end vanvittig. Den formåede nemlig at ramme en topfart på 568 km/t. Det kan lade sig gøre, fordi Little Giant er fyldt med Tesla-batterier som i spækket med dem. 1.152 styk hvis vi skal være helt nøjagtige.

Bliver ikke anerkendt 
Og selv om ‘bilen’ kørte 20 kilometer i timen hurtigere end bilen med den gældende verdensrekord, så kan hastigheden ikke anerkendes officelt. Det skyldes en teknikalitet. For at hastigheden skal være officiel, skal der køres to gennemløb – frem og tilbage – på samme distance inden for én time.Og det skete ikke her. Desværre. Rekord eller ej – det er voldsomt hurtigt.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk