Det’ sejt – Maserati danner logo med 80 prototyper af ny bil


Maseratis nye SUV hedder Grecale, og selvom ingen uden for fabrikken rigtig ved, hvordan den ser ud, vil italianerne gerne vise bilen frem.

Den skulle egentlig have været her allerede, og fornyelig tiltrak den sig uheldig opmærksomhed, da en testkører hegnede et eksemplar i en lygtepæl.

Men Maserati gemmer deres nye SUV, Grecale, lidt endnu. Fabrikken vil dog gerne vise, at bilen rigtig faktisk eksisterer, og man har derfor dannet trefork-logoet med hjælp fra 80 prototype. Ja, 80. Det skete den 16. november – altså på dagen hvor Maserati egentlig skulle have præsenteret modellen.

Der er ekstremt meget udviklingsarbejde i sådan en helt ny model.Selve ‘logoet’ – om man vil – er over 100 meter langt, når det består af 80 prototyper. Men når det så er sagt, er det langt fra alle prototyper af modellen, du kan se på billedet her.

Maserati tester over 200 biler på forskellige markeder og i flere forskellige vejrforhold. Foruden det at der kører biler rundt her i Europa – nogle helt oppe i Finland – har italianerne også prototypetest i USA og i FAE, De Forenede Arabiske Emirater.

Hvad der ligger under hjelmen, ved kun Maserati. Men en mulighed er, at man har lånt Alfa Romeos 2,9-liters biturbo-V6’er til topmodellen. Den som Ferrari har udviklet.

Det betyder mindst 510 hestekræfter og 600 Nm.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk