Det må ikke ske: Tankstation fylder diesel i benzinstander

En tankstation i den amerikanske by Denver skal formentlig betale tusinde-vis af dollars i erstatning til ramte bilejere

Det er sådan noget, der kan ske. Men bare ikke må ske. Flere bilejere har forvekslet pumpe og den grønne med den sorte pistol. Ens egen dumhed er slem nok.

Men det er noget helt andet, når tankstationen gør det.

Historien her begyndte at rulle, da en Subaru-ejer bemærkede, at hans benzindrevne Forrester satte ud efter en tankning, det skriver den lokale medie FOX TV.


Bilen havde dog også lige været på værksted, så Forrester-ejeren kontaktede værkstedet i den tro, at de havde glemt at fastgøre en brændstofslange eller noget lignende.

Men nej. For da værkstedet fik kigget på bilen, måtte de meddele Forrester-ejeren, at han havde fyldt diesel og ikke benzin på sin benzindrevne bokser-motor.

Du har tanket diesel
Overbevist om at han faktisk har tanket benzin på sin benzinbil, kontakter manden den Circle K-station, hvor han tankede.

LÆS OGSÅ: Ultimativ hjemmebygget sleeper? Lexus LS400 har 750 hk

Her erkendte man straks fejlen, og forsikringsselskabet indvilligede i at betale de 1.100 dollars, små 8.000 danske kroner, det kostede at få bilen til at køre igen.

Men her slutter historien ikke. For siden har flere bilister, som samtidig med Forrester-ejeren og uanede tankede det forkerte brændstof, henvendt sig til tankstationen, skriver carscoops.

Deres biler har også været forbi et værksted for at få rettet op på skaderne. I værste fald kan sådan en forveksling koste hele motoren.

De ramte bilister har nu oprettet en Facebook-gruppen for at søge erstatning i samlet flok. Og er der noget, som er kendt for at slå hårdt, så er det amerikanernes krav i erstatningssager.

Sagerne er endnu ikke afgjort. Hvordan der i første omgang overhovedet blev fyldt diesel i den forkerte stander, melder historien heller ikke noget om.


Reklame: