Det lovlige ræs kommer til Sjælland: 201 meter ræs i Kalundborg


Så er der godt nyt til de fartglade øst for Storebælt – det første lovlige gaderæs køres på Sjælland om blot tre uger.

Det sker lørdag d. 9 juli i tidsrummet mellem 13.00 og 15 på strækningen ” Kalundborg striben” ved Asnæsvej, skriver sn.dk i dag. Bag initiativet, der skal bringe lovligt ræs til det sjællandske, står Borgerinitiativet, som har allieret sig med Kalundborg Kommune og DASU, for at afvikle ræset.

LÆS OGSÅ: GRØNT LYS TIL LOVLIGT RÆS I SKJERN

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Og interessen er enorm. Således forventer Jørgen Faye fra Borgerinitiativet, at i hvert fald 1.500 mennesker vil se biler køre 201-meter-tider om tre uger, oplyser sn.dk.

boosted_nytbanner

Den 201 meter lange asfaltstrækning er for alle biltyper, der dog inden kørslen skal godkendes ift. DASU reglementet. Arrangørerne håber, at ræset både kan give byens unge en oplevelse og sætte Kalundborg på landkortet. Indtil videre er det planen, at oktandunsten i Kalundborg skal være en årlig tilbagevendende begivenhed.

Se vores reklamer:


KLIMAVENLIGT RÆS
For gaderæs – og ræs i det hele taget – ligger et punkt som klimaet ikke først for. Ikke desto mindre vil arrangørerne gøre timerne lørdag d. 9 juli på Kalundborg striben Co2-neutrale. En virksomhed er nemlig sat på opgaven at beregne hvor meget kvælstof, der vil blive udledt i forbindelse med arrangementet. Det, C02’en løber op i af kroner, vil man tilsvarende investere i vindmølleprojekter- og energieffektive komfurer i Afrika, ifølge sn.dk

LÆS OGSÅ: LOKALPOLITIKER OM LOVLIGT RÆS I RANDERS: KANON FLOT!

Arragementet finder sted her:
Lørdag d. 9 juli 
Asnæsvej ved Asnæsværket, Kalundborg
Entré er 40 kroner, børn u. 12: gratis
Indskrivning: kl. 11
Kørsel: 13-15

Klasser:
Amerikanere
Alle andre biler

 

Flere artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk