Det her er verdens dyreste nye bil

Det bliver ikke dyre end Rolls Royce Boat Tail. Iikke hvis den skal være ny. Med en pris på 28 millioner dollars er den verdens dyreste bil.

Det bliver ikke dyre end Rolls Royce Boat Tail. I hvert fald ikke hvis bilen skal være ny.

Hvad er verdens dyreste bil? Det er en Rolls Royce Boat Tail. I hvert fald hvis bilen skal være ny. For at få fingerne i én skal man både være heldig og enormt rig. For det britiske luksusmærke bygger bare tre eksemplarer, og de koster alle sammen minium 28.000.000 millioner dollars.

Det er i hvert fald, hvad rygterne går på, at den første Boat Tail-ejer har betalt for sin bil. Den næste i række er næppe billigere. Til gengæld forsvinder den ikke ind i en samling. Ikke lige foreløbig altså. I weekenden stod bilen nemlig på udstillingen Concorso d’Eleganza Villa D’Este i Italien.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Dem, der havde adgang, kunne således betragte et rent vidunder på fire hjul. Motoren er Rolls Royces velkendte 6,75-liters V12’er. Den yder 571 hestekræfter og massive 900 newtonmeter. Alt sammen i en bil der gør alt for at ligne en luksusyacht.

Mindre kan simpelthen ikke gøre det, når man – vi ved ikke hvem – betaler 195.000.000 kroner for en ny bil. Det er dog stadig peanuts i forhold til verdens dyreste bil nogensinde – nemlig Mercedes 300 SLR Uhlenhaut. Den er der kun produceret to af for 66 år siden. Bilen, hvis otte-liters rækkesekser yder 296 hestekræfter, betalte en anonym køber fornyelig Mercedes over en milliard danske kroner for.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billederne af Boat Tail

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk