Det her en Mercedes 300E, men det er også en M-BMW

En éner af en bil fra et firma der ikke eksisterer længere

Bilen her begyndte livet som en Mercedes 300E i 1988 med 180 hestekræfter. Det varede lige indtil tunerne fra Hartge fik fat i den.

For her smed man både motor og gearkasse væk, for i stedet at lægge en rækkesekser-motor fra BMW ned mellem forhjulene. Men ikke hvilken som helst BMW-motor.

Nej, en M88. Og til dem, der ikke er så stærke ud i de tyske fabrikskoder; det er en sekscylindrede rækkemotor. Faktisk den samme som BMW selv brugte i alt fra superbilen M1 over datidens M635 og E28 M5.


Dog borede Hartge slagvolumen op fra 3,4 liter til 3,5 liter. Samtidig smed tunerne den sekstrins manuelle gearkasse fra E24 M6 i bilen.

LÆS OGSÅ: Derek har brugt en million kroner på sin Golf 1

Resultatet? 330 hestekræfter. Pænt meget – selv ved indgangen til 1990’erne. Selv BMW’s egen M5 fra dengang – E34 M5 – måtte nøjes med 315 hestekræfter i første omgang. Det var først hen mod slutningen af modellens levetid, at den fik 340 hk.

På den måde var Hartge F1 født – et frankensteins monster af en tysk performance-slæde.

Og nu kan bilen, for der findes kun dette ene eksemplar, blive din. Den skal nemlig under auktionshammeren mellem 26-27 marts på en RM Sotheby’s-auktion i Tyskland.

På mange på et stykket vildt automobil-historie, for firmaet Hartge eksisterer desværre ikke længere. Den tyske tuner lukkede ned i 2019.


Reklame: